« Tillbaka
Grev Turegatan 10, Östermalm
Planlösning
#10749084

Grev Turegatan 10, Östermalm

Uthyres

På anrik fastighet och en av Östermalms mest fashionabla adress finns denna otroligt fina lokal med panoramafönster mot Grev Turegatan tillgänglig. En ytterst smakfullt renoverad lokal som inger den rätta känslan. Lokalen passar för både kontors- och behandlingsverksamheter!

Lokaltyp
Kontor
51 m2
Övrig lokaltyp
51 m2
Totalyta
51 m2
Planlösning

Objektbeskrivning

Om fastigheten
Huset på Grev Turegatan 10 uppfördes mellan åren 1904-1905. Det ritades av dåtidens ledande arkitektkontor Hagström & Ekman som skapade en rad storslagna byggnader som fortfarande sticker ut i den Stockholmska stadsbilden, däribland palatsen i början av Strandvägen. Arkitekturen de skapade kännetecknades av hög konstnärlig klass och äkta materialval. Utöver husets vackra fasad och representetiva entré finns en välskött grönskande innergård med fontän samt trädgårdsmöbler. Arkitekterna hämtade mycket av sin inspiration från sydligare europeiska länder och ett besök på den vackra innergården inger en känsla av att befinna sig på en innergård i Rom eller Paris snarare än i Stockholms innerstad.
Om lokalen
När du kliver in i lokalen möts du av en välkomnande entré som kan nyttjas för ett par väntande besökare. Övrig yta utgörs av två fina rum varav ett med panoramafönster mot Grev Turegatan, ett mindre pentry samt en fräsch wc med mosaikväggar- och golv.

Detta är en mycket elegant och smakfullt renoverad lokal med bevarad gammaldags prägel från byggnadsåren så som vackra spegeldörrar, generös takhöjd och underbara högresta fönster. Lokalen har en vacker fiskbensparkett och vitmålade väggar. Lokalen vetter både mot Grev Turegatan och innergården.

Bredband: Det är möjligt att teckna avtal med Tele2 (före detta ComHem) som är anslutet till fastigheten för Internet vilket är den enklaste och billigaste lösningen.
Fungerande porttelefon finns för besökare.

Säkerhet: Lokalen har säkerhetsdörr som tillverkats med samma utseende som originaldörrarna.
Omgivning
Kort gångavstånd till Humlegården samt några minuters promenad till Kungliga Djurgården och Nybrovikens glittrande vatten.
Parkering
Parkeringsmöjligheter finns på intilliggande gator enligt stadens tariff och i kringliggande parkeringsgarage som exempelvis Q-park på Birger Jarlsgatan 6 eller på Brahegatan 2.
Närservice
Grev Turegatan är Östermalms mest fashionabla gågata med ett myllrande folkliv och ett mycket bra shoppingutbud. Sturegallerian liksom Östermalms Torg ligger ett stenkast ifrån fastigheten med en mängd trevliga små butiker, Åhléns med mera. I närområdet finns ett rikt utbud av trevliga restauranger med alla tänkbara smakriktningar. Längs Grev Turegatan, Strandvägen och kring Östermalmstorg finner du en mängd trevliga lunchställen och barer. I fastigheten finns bland annat den asiatiska restaurangen Sukai och precis invid ligger Grodan och restaurang Tures för luncher bland annat. Här har Du också nära till Dramatens kulturutbud samt kort gångavstånd till inte mindre än fyra matvarubutiker.
Kommunikation
Mycket bra kommunikativt läge med kort till Östermalmstorgs t-banestation som trafikeras av röd linje. Flertalet busslinjer finns runt hörnet vid Stureplan och Birger Jarlsgatan, buss 1, 2, 55, 75. Det är även nära till spårvagn som trafikerar Strandvägen och fortsätter ut till Kungliga Djurgården och båttrafik avgår vid Nybrokajen.
Övrigt
Hyresgästen har fri prövningsrätt vad gäller val av intressent de önskar överlåta lokalen till. Vänligen respektera hyresgästens önskemål om att all kontakt och visningar skall ske via mäklaren. Det finns möjlighet att hyra ett lager om ca 10 kvm med access från en annan port via innergården. Hyran för detta är ca för detta är ca 2 850 kr/månad.

Tilläggsuppgifter

Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggår
1904
Våning
1/2 trappa

 
ld
Kontaktuppgifter

Hanna Friman
Tel: 0733-24 35 23

ld
Sänd intresseanmälan