« Tillbaka
Grev Turegatan 10, Östermalm
Planlösning
#10748543

Grev Turegatan 10, Östermalm

Uthyres

Butikslokal med ypperligt affärsläge – och skyltläge – på Östermalms mest fashionabla gågata överlåtes! Här finns nu en unik möjlighet att framgångsrikt driva och utveckla din affärsverksamhet!

Lokaltyp
Butik/handel
29 m2
Övrig lokaltyp
29 m2
Totalyta
29 m2
Planlösning

Objektbeskrivning

Om fastigheten
Huset på Grev Turegatan 10 uppfördes mellan åren 1904-1905. Det ritades av dåtidens ledande arkitektkontor Hagström & Ekman som skapade en rad storslagna byggnader som fortfarande sticker ut i den Stockholmska stadsbilden, däribland palatsen i början av Strandvägen. Arkitekturen de skapade kännetecknades av hög konstnärlig klass och äkta materialval. Utöver husets vackra fasad och representetiva entré finns en välskött grönskande innergård med fontän samt trädgårdsmöbler. Arkitekterna hämtade mycket av sin inspiration från sydligare europeiska länder och på den vackra innergården är det lätt att drömma sig bort till Rom eller Paris.
Om lokalen
Lokalens stora skyltfönster samt det utmärkta affärsläget med många förbipasserande varje dag innebär en ypperlig möjlighet att bygga upp och driva en framgångsrik verksamhet i denna lokal! Planlösningen utgörs av ett mycket fint butiksrum med fantastiska skyltmöjligheter ut mot gatan. I lokalens inre region finns ett privat utrymme med wc, pentry samt ett mindre lagerutrymme. Här finns även en utgång till den vackra, välskötta innergården med fontän och trädgårdsmöbler. I fall det finns behov av ytterligare lageryta kan det finnas möjlighet att hyra ett lager om ca 10 kvm i markplan om med access från innergården. Hyra för detta är ca 2500 kr + moms/månad.

Bredband: Det är möjligt att teckna avtal med Tele2 (före detta ComHem) som är anslutet till fastigheten för Internet vilket är den enklaste och billigaste lösningen. Nuvarande hyresgäst har tecknat bredbandsavtal med Telia.

Säkerhet: Lokalen är utrustad med rulljalusier, larm samt kamerabevakning vilket den tillträdande hyresgästen får överta av den nuvarande hyresgästen.
Omgivning
Kort gångavstånd till Humlegården samt några minuters promenad till Kungliga Djurgården och Nybrovikens glittrande vatten.
Parkering
Parkeringsmöjligheter finns på intilliggande gator enligt stadens tariff och i kringliggande parkeringsgarage som exempelvis Q-park på Birger Jarlsgatan 6 eller på Brahegatan 2.
Närservice
Grev Turegatan är Östermalms mest fashionabla gågata med ett myllrande folkliv och ett mycket bra shoppingutbud. Sturegallerian liksom Östermalms Torg ligger ett stenkast ifrån fastigheten med en mängd trevliga små butiker, Åhléns med mera. I närområdet finns ett rikt utbud av trevliga restauranger med alla tänkbara smakriktningar. Längs Grev Turegatan, Strandvägen och kring Östermalmstorg finner du en mängd trevliga lunchställen och barer. I fastigheten finns bland annat den asiatiska restaurangen Sukai och precis invid ligger Grodan och restaurang Tures för luncher bland annat. Här har Du också nära till Dramatens kulturutbud samt kort gångavstånd till inte mindre än fyra matvarubutiker.
Kommunikation
Mycket bra kommunikativt läge med kort till Östermalmstorgs t-banestation som trafikeras av röd linje. Flertalet busslinjer finns runt hörnet vid Stureplan och Birger Jarlsgatan, buss 1, 2, 55, 75. Det är även nära till spårvagn som trafikerar Strandvägen och fortsätter ut till Kungliga Djurgården och båttrafik avgår vid Nybrokajen.
Övrigt
Hyresgästen har fri prövningsrätt vad gäller val av intressent att överlåta lokalen till. Vänligen respektera hyresgästens önskemål om att all kontakt och visningar skall ske via mäklaren. Verksamheter som undanbedes är Café, hårsalong, nagelsalong och massageverksamhet. Ett krav är att det skall vara ett väl genomtänkt affärskoncept som tillför något trevligt till gatumiljön. Avtalet som överlåtes har precis förlängts och löper tills 2026-04-30.

Tilläggsuppgifter

Tillträde
Enligt överenskommelse.
Överlåtelseavgift
Överlåtelseavgift utgår. Kontakta lokalförmedlaren om mer info om pris och hyra.
Byggår
1904

Gatunivå

Skyltläge

Lokal överlåtes 
ld
Kontaktuppgifter

Hanna Friman
Tel: 0733-24 35 23

ld
Sänd intresseanmälan