« Tillbaka
Hantverkargatan 10, Kungsholmen
Den vackra husfasaden
Stor öppen yta som går att avdela med dragvägg
Egen ingång
Pentry i lokalens inre region
Pentryt
Pentryt
WC
WC
WC
Lageryta för extra förvaring i lokalen
Lagerytan
Stort fönster med utmärkta skyltmöjligeter
Egen ingång direkt från gatan
Den vackra husfasaden
Härlig gata med Stadshuset vid dess början
Hantverkargatan
#10687204

Hantverkargatan 10, Kungsholmen

Uthyres

Lokal med Kungsholmens bästa läge i början av Hantverkargatan överlåtes! Detta är en mycket trivsam lokal med egen ingång från gatan och utmärkta exponeringsmöjligheter i det stora skyltfönstret. Lokalen är omomsad och passar som kontor, showroom samt vissa behandlingsverksamheter.

Lokaltyp
Kontor
60 m2
Utställning
60 m2
Övrig lokaltyp
60 m2
Totalyta
60 m2
Delbar
Lokalen kan delas - Lokalens har ett stort rum som kan avdelas med dragvägg så att man kan ha en kontrosdel och en showroom- eller utställningsdel. Alternativt ett rum för möten.
Månadshyra:
2 500 kr/m²/år. Lokalen kostar 14 000 kr i månaden inkl. värme och fastighetsskatt. Det tillkommer ingen moms!
 
I hyran ingår vatten, värme

Objektbeskrivning

Om fastigheten
Hantverkargatan 10 utsågs av tidningen Dagens Nyheter som ett av Stockholms allra vackraste Jugendhus för några år sedan. Huset uppfördes under åren 1910-1912 och ritades av dåtidens ledande arkitektkontor Hagström & Ekman som skapade en rad storslagna byggnader som fortfarande sticker ut i den Stockholmska stadsbilden, däribland palatsen i början av Strandvägen. Arkitekturen de skapade kännetecknades av hög konstnärlig klass och äkta materialval. Utöver husets vackra fasad och representativa entré finns en mycket fin och välskött grönskande innergård, unik för Stockholm i sitt slag som för associationerna till Paris eller Rom.
Om lokalen
Lokalen har egen ingång från gatan. Den nuvarande hyresgästen har investerat i en dragvägg som ger flexibilitet och möjlighet att dela av lokalen till två rum alternativt nyttja lokalen som en enda stor öppen yta. I lokalens bakkant finns en mindre lageryta för förvaring, wc samt ett privat pentry.

Lokalen har klinkergolv, vitmålade väggar samt akustikplattor på väggar och i tak för en behaglig akustik.

Ventilation: Lokalen har självdragsventilation.

Säkerhet: Skyltfönstret såväl som glaspartierna i dörren utgörs av pansarglas.

Bredband: Stokab har en anslutningspunkt i fastigheten vilket gör det möjligt att välja bredbandsleverantör och använda fiberoptiskt nätverk. Om fiber inte redan är indraget i lokalen åligger det lokalhyresgästen att ombesörja detta. Nuvarande hyresgäst använder trådlöst Internet.
Omgivning
Vid Hantverkargatans början stoltserar Stadshuset - en av Sveriges vackraste och mest kända byggnader. Hantverkargatan är en mycket trevlig gata med en lång historia. Det är många förbipasserande varje dag som skall till och från sina jobb och skolor, samtidigt som gatan har ganska lite biltrafik. Lokalens geografiska läge ses av många som Kungsholmens allra bästa och mysigaste område med närhet till vackra Norr Mälarstrand som om erbjuder trevliga promenadstråk såväl som restauranger och barer, exempelvis välbesökta Mälarpaviljongen. Här kan den löparsugne ta sig en löparrunda längs vattnet. Gångavstånd även till Rålambshovsparken och Smedsuddsbadet med vatten och grönska.
Parkering
Parkeringsmöjligheter erbjuds i Kungsholmens allmänna parkeringshus, exempelvis Pipers Garaget på Pipersgatan 23, Rådhusgaraget på Kungsholmsgatan 33, P-hus Fleminggatan på Carl-Gustaf Lindstadts gata samt Trygg Hannsa Gargaget på Scheelegatan 23. Annars parkeringsmöjligheter på intilliggande gator enligt stadens tariff eller boendeparkering för boende på Kungsholmen.
Närservice
Hantverkargatan kantas av ett rikt utbud av trevliga butiker, restauranger och caféer. Det är nära till mataffärer, banker, Apotek, Systembolag etc. Det är ca 10 minuters promenad till Västermalmsgallerian med hela sitt stora shoppingutbud. Nära även till Scheelegatan - Kungsholmens bästa restauranggata - och Fleminggatan som näst efter Sankt Eriksgatan är Kungsholmens bästa shoppinggata. På Fleminggatan finns nyöppnade Ica Maxi som är en av Kungsholmens bästa mataffärer. Närmaste gym är Puls & Träning, också beläget på Fleminggatan. Det tar inte mer än 10 minuter att gå in till City med hela dess gedigna serviceutbud.
Kommunikation
Mycket bra kommunikationer. T-banestationen Rådhuset där den blå linjen passerar finns alldeles runt hörnet. Det är några minuters gångavstånd till Fridhemsplan där även den gröna t-banelinjen passerar. Ett flertal busslinjerna passerar i närheten av lokalen varav linje 3 (Karolinska sjukhuset - Södersjukhuset), 50 (Hornsberg - Stora Lappkärrsberget) och 53 (Karolinska institutet - Finnberget) snett utanför porten. Linje 54 (Reimersholme - Storängsbotten) och 62 (Hornsberg - Ruddammen) vid Kungsholms Torg. Linje 1 (Stora Essingen – Frihamnen) längs efter Fleminggatan. Det tar max 10 minuter att gå in till Stockholms Centralstation där pendeltåg, flygbussar och Arlanda Express avgår.
Övrigt
Nuvarande kontraktsinnehavare har fri prövningsrätt vad gäller val av intressent att överlåta lokalen till. Café- och restaurangverksamheter undanbedes.

Vänligen respektera att all kontakt samt visningar skall ske via mäklaren.

Tilläggsuppgifter

Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse med nuvarande hyresgäst.
Överlåtelseavgift
250 000 kr eller högstbjudande.
Byggår
1912

Skyltläge

Lokalen kan delas

Lokal överlåtes 
ld
Kontaktuppgifter

Hanna Friman
Tel: 0733-24 35 23

ld
Sänd intresseanmälan